Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مازند مجلس»
2024-05-09@04:42:24 GMT

تشریح برنامه‌های کمیته علمی-فرهنگی نمایشگاه کتاب

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۲۹۵۳

تشریح برنامه‌های کمیته علمی-فرهنگی نمایشگاه کتاب

مازندمجلس:  به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کمیته علمی ـ فرهنگی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سومین سال متوالی است که با مدیریت پیشین (یحیی دهقانی) حرکت خود را آغاز کرده است؛ به این معنا که تجربه اجرای دو دوره را پشت سر گذاشته و از این تجربه برای برنامه‌ریزی امور مربوط به دوره جدید نمایشگاه کتاب تهران بهره می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
مهم‌ترین هدف این کمیته، تقویت جنبه‌های نمایشگاهی کتاب و پیشبُرد اهداف فرهنگی این رویداد فرهنگی است.
 
به گفته فتح‌الله فروغی، معاون کمیته علمی ـ فرهنگی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ این کمیته در سال جاری ضمن اینکه برنامه‌های هر ساله خود را اجرا خواهد کرد، تعدادی نوآوری که سال گذشته توفیق اجرای آ‌ن‌ها را پیدا نکرد، در دستور کار خود قرار داده است.
 
یکی از فعالیت‌های اساسی و ثابت این کمیته، برنامه‌ریزی برای سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران است.  فروغی، توجه به محورهای مرتبط با حوزه نشر در برنامه‌های سرا را از جمله اقدام‌های کمیته علمی ـ فرهنگی سی‌اُمین نمایشگاه برشمرد و گفت: اعضای این کمیته معتقدند یکی از راهکارهای افزایش مطالعه، معرفی بهینه و درست کتاب به مخاطبان است. در این میان نقش خبرنگاران کتاب انکارناپذیر است. به همین منظور می‌کوشیم در برنامه‌ای تحت عنوان «خبرنگاری حوزه کتاب» که نخستین‌بار در نمایشگاه اجرا خواهد شد، از خبرنگارانی که در معرفی کتاب، علاوه بر مشخصه‌های کلی مانند نام ناشر و نویسنده، به مشخصه‌های دیگر کتاب توجه کنند و کتاب را به‌گونه‌ای معرفی کنند که مخاطبان با علم و آگاهی بیشتری به مطالعه آن اثر می‌پردازند، تقدیر کنیم.
 
وی ادامه داد: از آنجا که این موضوع کمتر مورد آموزش بوده است و شاید خبرنگاران این حوزه به نوعی آموزش تخصصی نیازمند باشند، کمیته علمی ـ فرهنگی نمایشگاه راه‌اندازی کارگروه نیم‌روزه‌ای برای این گروه از خبرنگاران در محل کمیته به صورت رایگان در نظر گرفته است. خبرنگاران علاقه‌مند برای حضور در این کارگروه می‌توانند با شماره تلفن دبیرخانه (61094350) تماس بگیرند.
 
معاون کمیته علمی ـ فرهنگی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره سایر برنامه‌های این کمیته، گفت: در نمایشگاه امسال علاوه بر تقدیر از پیشکسوتان حوزه قلم و نشر و نکوداشت پیشکسوتان اهالی قلم، برنامه ویژه‌ای برای تقدیر از پیشکسوتان حوزه قلم و نشر استان‌ها اندیشیده شده است. به این منظور قرار است در حوزه قدردانی، از دو ناشر و خادم نشر و دو نفر از اهالی قلم  آیین تقدیر برگزار شود. همچنین در بخش نکوداشت از دو پیشکسوت حوزه نشر و دو پیشکسوت حوزه قلم قدردانی خواهد شد.
 
فروغی با اشاره به دیگر برنامه‌های کمیته علمی ـ فرهنگی نمایشگاه، اظهار کرد: امسال نشست‌های تالار گفت‌وگو در قالب کارگاه‌های هم‌اندیشی تحت عنوان «کارگاه‌های مشارکتی و تعاملی» برگزار خواهند شد. در این کارگاه‌ها، شرکت‌کنندگان به صورت تعاملی با سخنرانان و دبیر کارگاه، موضوع مورد بحث را به گونه‌ای پیش می‌برند که به نتایج کاربردی منجر شود تا مورد استفاده ناشران قرار گیرد.
 
«کتاب‌نما» عنوان بخش دیگر کمیته علمی ـ فرهنگی نمایشگاه است که ناشران در این فضا آثار برتر خود را معرفی می‌کنند. به گفته فروغی، امسال نیز شاهد برگزاری این بخش خواهیم بود. با این تفاوت که علاوه بر اختصاص فضایی برای آیین «کتاب‌نما»، کمیته این امکان را فراهم کرده است تا 20 برنامه رونمایی کتاب نیز در محل غرفه ناشران علاقه‌مندان اجرا ‌شود. در این راستا ممکن است ناشری فضای لازم در غرفه را در اختیار نداشته باشد. به همین منظور آیین رونمایی کتاب آن‌ها در فضای «کتاب‌نما» اجرا می‌شود. ناشران علاقه‌مند می‌توانند تا هشتم اردیبهشت‌ماه نسبت به ثبت‌نام در این برنامه، با دبیرخانه (شماره مذکور) تماس بگیرند.
 
از دیگر نخستین‌های سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران راه‌اندازی سالن «کتاب و کاریکاتور» در محل‌های مختلف کمیته علمی ـ فرهنگی است. فروغی در این باره می‌گوید: در این سالن که با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برپا می‌شود، آثار برتر سه دوره جایزه «کاریکاتور و کتاب» ارائه خواهد شد. همچنین در این سالن، چهار نشست تخصصی با موضوع افزایش مطالعه برگزار می‌شود.
 
فروغی با اشاره به سالن «کارنامه نشر» سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: امسال به این سالن با همکاری سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، بخش کتاب‌های درسی قدیم نیز افزوده شده است.
 
وی هدف از افزوده شدن این بخش را چنین بیان کرد: سعی داریم در سالن «کارنامه نشر» همزمان با عرضه کتاب‌های منتشر شده در یک سال گذشته، نگاهی به تاریخ و چگونگی تألیف کتاب‌های درسی قدیم داشته باشیم.
 
از دیگر بخش‌های جدید سالن «کارنامه نشر» نسخ خطی کمیاب آستان قدس رضوی است. معاون کمیته علمی ـ فرهنگی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در این باره اظهار کرد: نسخ خطی کمیاب آستان قدس رضوی امسال نخستین‌بار به صورت آثار بازچاپ شده در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.
 
فروغی در پاسخ به این پرسش که «از زمانی که کمیته علمی ـ فرهنگی نمایشگاه به صنف نشر واگذار شده است، همواره نقدهایی بر آن وارد بوده و گاهی اوقات بر عملکرد ضعیف آن اشاره شده است»، گفت:‌ کمیته علمی ـ فرهنگی نمایشگاه همواره از نقد و ارزیابی فعالیت‌هایش استقبال کرده است. همچنان که کمیته نظارت و ارزیابی، برنامه‌های این کمیته را  از دو سال گذشته مورد ارزیابی قرار داده است. در این ارزیابی‌ها بازتاب بازخوردها مثبت بوده است. البته ما اذعان نداریم که همه عملکرد‌هایمان مثبت بوده است. بدون تردید همه ما اشکالاتی در کارمان بوده، اگر گوشزد شود، آماده‌ایم که از ارزیابی‌ها در راستای بهبود کیفی برنامه‌ها استفاده کنیم چرا که این جزء وظایف ما است.
 
وی ادامه داد: متأسفانه در دوره‌های گذشته کمیته علمی ـ فرهنگی واحد اطلاع‌رسانی مناسبی نداشته است و معتقدیم که تحقق این موضوع، جزء وظایف کمیته‌های دیگر بوده است. با این وجود، ما امسال با رؤسای کمیته‌هایی که می‌توانند به کمک بیایند، جلسه‌های متعددی برگزار کردیم و از آنها خواستیم تا در معرفی برنامه‌ها به ما کمک کنند.
 
 

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۲۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب

به گزارش خرگزاری علم و فناوری آنا، میرحسن خواجوی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اعلام خبر حضور این مرکز پژوهشی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: در آستانه ابلاغ برنامه هفتم توسعه و همچنین با توجه به روح قالب تولیدات پژوهشی و علمی این مجموعه علمی، غرفه مرکز با شعار «توسعه خواندی است» در نمایشگاه کتاب تهران حاضر شده است.

وی ادامه داد: نشر این مرکز امسال با کتاب‌های متنوع و جذابی با موضوعات متنوع و کاربردی، میزبان علاقه‌مندان به حوزه توسعه و پیشرفت ایران اسلامی است.

خواجوی افزود: برگزاری نشست‌های متنوع و جلسات نقد و بررسی کتاب‌های نشر مرکز از دیگر فعالیت‌های جانبی غرفه مرکز در نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود. که از میان می توان به برگزاری برنامه‌های همچون نشست علمی تخصصی با عنوان «کتاب و امید اجتماعی»، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب راهنمای شفافیت مالی، رونمایی و نقد و بررسی تالیف کتاب راه ناهموار توسعه، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب تاریخ توسعه و... اشاره کرد.

وی در خاتمه ضمن اشاره به دستاوردها و پروژه‌های متنوع پژوهشی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند با حضور در غرفه مرکز در سالن اصلی، بخش ناشران عمومی با داستان و تاریخچه توسعه ایران از نزدیک آشنا شوند و همچنین پژوهشگران و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز می‌توانند به عنوان پژوهشگران مدعو در طرح‌های پژوهشی مرکز مشارکت نمایند.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تاریخ ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مصلی تهران دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند در ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۰ از بازدید کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشریح رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • حضور بیش از ۲۵ کشور در نمایشگاه کتاب
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم