Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس فرهنگ و هنر پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


هشتمین فرهنگ‌سرای کتاب با تمرکز ویژه بر ترویج فرهنگ مطالعه و برنامه‌های شاخص ترویج کتاب خوب، پارک کتاب کودک و کتابخانه هوشمند در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پذیرای شهروندان است.

به گزارش بی‌باک به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حجت‌الاسلام حسن ناصری‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با تاکید بر اهمیت ترویج کتاب‌خوانی تصریح کرد: در این‌که وضعیت فرهنگ مطالعه در کشور خوب نیست، شکی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتابخوانی یک عادت فرهنگی پایه است که اثرات آن در سایر رفتارهای فرهنگی نمود پیدا می‌کند. اگر کسی بگوید رفتار ترافیکی ما صحیح نیست، چون کتاب نمی‌خوانیم، بیراه نگفته است و معضلات مشابه دیگر که ریشه فرهنگی دارند.

فرهنگ‌سرای کتاب به مثابه لبیکی به مطالبه رهبری

وی افزود: شاید به همین دلایل است که در بین موضوعات فرهنگی کشور، هیچ موضوعی به اندازه

کتابخوانی مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار نگرفته و ایشان درباره این موضوع تأکید کرده‌اند. البته این مسئله تنها در سخنرانی، تقریظ‌ها و توصیه‌های ایشان نیست، بلکه گام عملی بر می‌دارند و در نمایشگاه کتاب حضور می‌یابند، آن چه به فرهنگ‌سرای کتاب ماهیت داد، احساس تعهد نسبت به این مطالبه مقام معظم رهبری بوده است، یعنی بهره‌مندی از فرصت خوب نمایشگاه کتاب، تمرکز فضای رسانه‌ای و استقبال مردم از کتاب، برای ترویج کتابخوانی.

ناصری‌پور با بیان اینکه «ترویج فرهنگ مطالعه» و «انس با کتاب» از اهداف راهبردی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است افزود: این سازمان بزرگترین شبکه متمرکز کتابخانه‌های عمومی در سطح منطقه را در اختیار شهروندان قرار داده است. این یک جهاد فرهنگی مستمر است که در آن از امکانات فرهنگی هنری مجموعه‌های سازمان برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی استفاده می‌شود، در نمایشگاه امسال نیز از ابزارها و محتواهای هنری و برنامه‌های فرهنگی هنری و ... برای ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده خواهد شد به نحوی که هنرمندان از کتاب می‌گویند، درباره کتاب نمایش ساخته می‌شود و کتاب محور تمام برنامه‌های فرهنگی هنری فرهنگ‌سرای کتاب خواهد بود.

فرهنگ‌سرای کتاب ۸ ساله شد

وی با اشاره به اینکه نخستین دوره فرهنگ‌سرای کتاب در سال ۱۳۸۷ آغاز به کار کرد و امسال هشتمین دوره فرهنگ‌سرای کتاب برگزار می‌شود، گفت: اگر چه در مقایسه با خود نمایشگاه، فرهنگ‌سرای کتاب از قدمت چندانی برخوردار نیست، اما در همین مدت کوتاه جایگاه خود را پیدا کرده و توانسته است از برندهای نمایشگاه کتاب شود که توسط مخاطب شناخته شده است. در سال گذشته مخاطبانی داشتیم که فرزندان‌شان را به نمایشگاه کتاب آورده بودند تا فقط از خدمات فرهنگ‌سرای کتاب استفاده کنند.

فرهنگ‌سرای کتاب، ارایه گزارش عملکرد شهرداری نیست

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری با اشاره به اینکه شعار هشتمین فرهنگ‌سرای کتاب «من کتاب می‌خوانم» است، بیان کرد: مجموعه مدیریت شهری تهران به طور عام و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به طور خاص دستاوردها و تلاش‌های قابل توجهی در حوزه کتاب، کتابخانه‌ها و کتاب‌خوانی دارند که می‌توانست به صورت مجزا به نمایش گذاشته شود ولی دغدغه مسئولان شهرداری از ایجاد فرهنگ‌سرای کتاب تلاش برای ارتقای فرهنگ مطالعه بوده و هنوز هم برای کار ترویجی در این حوزه تلاش می‌کنند.

ترویج کتاب خوب، پارک کتاب کودک و کتابخانه هوشمند

ناصری‌پور از ترویج کتاب خوب، پارک کتاب کودک و کتابخانه هوشمند به عنوان برنامه‌های شاخص هشتمین فرهنگ‌سرای کتاب یاد کرد و افزود: «ترویج کتاب خوب است» در راستای تحقق تدابیر مقام معظم رهبری در حوزه ترویج «کتاب خوب» پیش‌بینی شده است، تعریف شاخص از کتاب خوب بسیار دشوار است و از همین رو در سازمان فرهنگی هنری برای انتخاب کتاب برای کتابخانه‌ها و معرفی به مخاطبان، از نظر شورایی استفاده می‌شود. در همین راستا اگر فعالان فرهنگی، کتابداران و والدین بخواهند یک سیر یا مجموعه مناسبی از کتاب‌های مفید را به مخاطب معرفی کنند، می‌توانند مجموعه کتاب‌هایی که مورد تفقد رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و توسط ایشان تقریظ یا توصیه شده‌اند را برای مطالعه معرفی کنند، این مجموعه هم کتاب‌های شعر، هم رمان‌های داخلی و خارجی، هم گنجینه‌ای از بهترین آثار مرتبط با دوران دفاع مقدس و ... دارد و برای هر سلیقه‌ و توانمندی‌ای کتاب مناسب در این فهرست یافت می‌شود.

وی افزود: برنامه پارک کتاب کودک الگویی از برنامه‌های خلاق است که می‌تواند کودک را به مطالعه علاقه‌مند کند و با بهره‌گیری از تکنیک‌های مختلف «دنیای کودک» را به «جهان کتاب‌ها» پیوند می‌زند و تصویر کتاب که به دلیل بروز رسانه‌های نوظهور تا حدودی تحت تأثیر قرار گرفته، در ذهن کودک باز طراحی می‌شود. در این برنامه‌ها تلاش می‌شود مفهومی از کتاب‌ها در ذهن کودک ایجاد کرد که به سمت کتاب بیش از سایر رسانه‌ها راغب باشد. کودکان ذهن تصویرساز و خلاقی دارند و تقویت این مهارت باعث می‌شود که بتوانند با کتاب تعامل برقرار کرده و با دنیای کتاب ارتباط برقرار کنند.

معاون فرهنگی در توضیح برنامه کتابخانه هوشمند گفت: سازمان فرهنگی هنری مجموعه‌ای در دسترس و جامع از کتابخانه‌های عمومی در سطح مناطق ۲۲گانه شهر دارد که از بهترین کتابخانه‌های عمومی در کشور هستند و همواره تلاش داشته است تا این کتابخانه‌ها را تا حد استانداردهای بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی ارتقا دهد. کتابخانه هوشمند عنوان برنامه‌ای است که یک کتابخانه استاندارد و دستاوردهای فنی پیشرفته روز دنیا در حوزه کتابخانه‌ها را به صورت پایلوت و دمو(نمادین) به مخاطبان عرضه می‌کند.

ناصری‌پور در توضیح سایر برنامه‌های شاخص فرهنگ‌سرای کتاب بیان کرد: حضور هنرمندان شاخص کشور در برنامه کتابخوانی هنرمندان، نمایش‌های محیطی ویژه کتاب، گروه ترویجی دوستان کتابخانه، کتاب من، نام‌نویسی و جلسات کانون قلم اولی‌ها، نذر کتاب، کتاب و فضای مجازی، پویش و جشنواره کتاب‌های صوتی، نگاه گذر کتاب، رونمایی و نقد و بررسی کتاب از دیگر برنامه‌هاست. همچنین محصولات فرهنگی ویژه‌ای، از جمله قطار قصه‌ها، اپلیکیشن و نقشه کتابخانه‌ها، پوسترهای مفهومی، چراغ مطالعه و چند محصول دیگر، به خصوص محصولاتی در فضای مجازی برای نمایشگاه کتاب تهیه شده که به مراجعان اهدا یا در سطح فضای مجازی منتشر خواهند شد.

پخش برنامه‌های فرهنگ‌سرای کتاب از شبکه سوم سیما

به گفته معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگ‌سرای کتاب جایگاه ویژه‌ای برای برنامه‌های صحنه‌ای و مصاحبه با میهمانان اختصاص ‌داده که امسال این بخش تقویت شده و برابر توافقی که با شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته در مدت ۱۰ روز برگزاری نمایشگاه به صورت روزانه از محل فرهنگ‌سرای کتاب تولید و پخش خواهد شد.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۲۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یمن پیشتاز مبارزه با استکبار است و باید به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب می‌شد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مراسم افتتاحیه بخش بین‌الملل جشنواره کتاب تهران پیش از ظهر امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در سرای ملل سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در این نشست که تحت عنوان چشم‌انداز تعاملات فرهنگی یمن و ایران «امروز و آینده» برگزار شد محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون وزیر، محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ یمن، ابراهیم الدیامی سفیر یمن در ایران، عبدالرحمن مراد، رئیس سازمان کتاب جمهوری یمن و حسین دیوسالار مشاور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.


اسماعیلی در ابتدای این مراسم ضمن خوشحالی از افتتاح بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران با حضور یمن به عنوان مهمان ویژه گفت: بخش بین‌الملل نمایشگاه سی‌وپنجم در حالی افتتاح می‌شود که ما بیش از ۷ ماه است در حال مشاهده اتفاق بزرگ طوفان الاقصی و شکست هیمنه پوشالی رژیم صهیونسیتی هستیم. اساسا هیچ موقعیت فرهنگی امروز در جهان اسلام نباید اتفاق بیافتد مگر اینکه به یاد این حماسه بزرگ باشد. با همین رویکرد بهترین مهمان ویژه ما در بخش بین‌الملل نمایشگاه تهران بایستی از میان پیش قراولان مبارزه جهاد و شهادت انتخاب می‌شد و به همین دلیل یمن عزیز را انتخاب کردیم.


وی افزود: یمن امروز درس مقاومت و جهاد را به همه مسلمانان عالم و همه آزادگان و مستضعفین نشان داد. آنچه که امروز با جهاد و دلاوری‌های یمن و مردم شجاع و مقاوم این کشور در خال وقوع است همه معادلات جبهه استکبار را به هم ریخته است. من هفته پیش در اجلاس جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها به این نکته اشاره کردم که مگر امکانش هست رویدادی فرهنگی رخ دهد و نسبت به این اتفاق مهم مثل وقایع غزه بی‌تفاوت باشد؟ حضور برادران مجاهد از یمن در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نشان دهنده رویکرد عملی نمایشگاه در تجلیل از این مجاهدان صبور است.


اسماعیلی اضافه کرد: در کنار صورت درخشان و تابناک مقاومت در یمن، این کشور از حوزه‌های فرهنگی و تمدنی زیبای جهان اسلام است. این منطقه سوق‌الجیشی در جهان اسلام در طول ۱۴۰۰ سال اخیر به نام پیروان مکتب اهل بیت شناخته می‌شود و پیروان این مکتب چند ویژگی مهم دارند. آن هم حضور توامان عقلانیت، معنویت و اخلاق در همه بخش‌های زندگی است. ما خوشحالیم که عزیزانمان در یمن دعوت ما را پذیرفتند و با این عزت آفرینی و افتخار آفرینی که در جهان اسلام داشتند امروز مایه فخر ما در نمایشگاه کتاب تهران هستند. از مهمانان عزیز یمنی درخواست دارم سلام و درود همه ما ایرانیان را به مجاهدان عزیز برسانند. از شرکت‌کنندگان کشور‌های دیگر در این دوره نیز تشکر می‌کنم. نمایشگاه کتاب تهران مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی منطقه ما و در دسته رویداد‌های کم نظری در همه رویداد‌های فرهنگی در سراسر دنیاست. آرزوی موفقیت و توفیق برای همه شرکت کنندگان در این دوره نمایشگاه را مسالت می‌کنم.


در ادامه این مراسم محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ یمن ضمن تشکر از ایران بابت دعوت و میزبانی خوب ایران در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر ثابت کرده که ریشه‌های عمیق فرهنگی و تمدنی دارد و مردمانی دارد که به درستی داعیه وحدت بین مسلمانان را دارند. در واقع روابط فرهنگی بین ایران و یمن پس از به وجود آمدن دین اسلام دارای مشترکات زیادی است. ما دو کشور دارای یک درک واحد از اسلام و دارای یک پیامبر، یک قبله و یک قرآن هستیم و اشتراکات فراوانی داریم.


وی افزود: نکته دوم اشتراک ما این است که از پیامبر اعظم پیروی می‌کنیم و در ادامه و پیروی ما از اهل بیت به خصوص حضرت علی، امام حسن و امام حسین علیه السلام که بسیار ارزشمند است. سومین مسئله مشترک این است که سید حسین بدرالدین حوثی رهبر انقلاب یمن خود را به عنوان پیرو امام خمینی اعلام کرد و ما از درس ها‌ی انقلاب اسلامی ایران بسیار استفاده کردیم و تلاش کردیم این روحیه را در میان مردم خود تزریق کردیم. نکته دیگر که به عنوان عامل مهم برای پیوند ملت ایران و یمن است مسئله فلسطین است. این دو کشور فلسطین را اولویت اول می‌داند و پیوندی قوی بین دو ملت ایران و یمن ایجاد می‌کند و ما به ارزش‌های مسئله فلسطین پایبند هستیم و خواهیم ماند.


قائم مقام وزیر فرهنگ یمن اضافه کرد: مسئله دیگر که به عنوان یک عامل مشترک بین دو کشور است ولایت و برائت است. دو کشور دشمنان مشترکی دارند که از آنها بیزارند. صهیونیست‌ها که دشمن خدا و انسانیت هستند. ما تلاش می‌کنیم در این دو کشور بر دو مفهوم ولایت و برائت تاکید کنیم. مسئله آخر حادثه طوفان الاقصی است که وحدت امت اسلامی را بیشتر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یمن پیشتاز مبارزه با استکبار است و باید به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب می‌شد
  • وزیر فرهنگ: بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • بنای  دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را افتتاح کرد
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • همراهی رادیو فرهنگ با نمایشگاه کتاب تهران
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است